torsdag 16 februari 2012

Läs det här

Näin kamalaa voi naisen kanssa asuminen olla

Olen muuttamassa yhteen naiseni kanssa. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Kannattaako yleensä muuttaa?
Terveisin nimimerkki Uskallanko?
 
– En suosittele. Molemmat alkavat nähdä vaivaa toistensa huonoista puolista. Jatkuvaa tappelua siivouksesta tyyliin "v*****aa kun saa aina siivota sun jälkiäsi". 

haha.. Brukar ibland gnälla på Jens om det. O han har allti någon "super" förklaring varför han lämnat nån sak efter sej :DD

Voit oikeastaan ajatella asiaa myös näin: Ei ole olemassa enää "miesten ja naisten töitä". Pelkästään miesten työt. Nainen olettaa, että siivous, tiskaus, pyykinpesu, ruuanlaitto, vaatteiden silitys jne. jaetaan puoliksi. Molemmat siis tekevät näitä koska on "vanhanaikaista" että nainen joutuisi tekemään kotityöt. Tottahan se silti on, kyllähän jokainen mies osaa tai ainakin pitäisi osata suoriutua noista kaikista.
Mutta, kun pitää vaihtaa talvirenkaat,paikata puhjennut pyörän rengas, avata viemäri, korjata jotain, laittaa lamppu kattoon, leikata nurmikko jne jne. Ne ovat aina miesten töitä.. Se tasa-arvo katoaa oudosti siinä tilanteessa.
No, noiden asioiden kanssa herrasmies pystyy elämään, harva nainen "haluaa osata" esim vaihtaa renkaita. Koita onneasi ja yritä sanoa samaa vaikka silittämisestä.

Jens får nog också diska o städa, men stryka gör jag nog. Men så börja jag tänka på då brandvarnaren började pipa, o han var i duschen. O ja börjar skrika att han ska komma o stänga den att jag inte kan, så sa han att han är i duschen att gör det själv o förklarade hur man skall göra. Så blev jag lite sur, men gjorde det nog för det skrek ju så högt :D Så nu kan jag det i alla fall.


Tulet myös huomaamaan että pikkuhiljaa hyllysi alkavat täyttyä kaikenlaisesta turhasta rojusta. Joka p****leen kulmaan ilmestyy jukkapalmu punaisessa sydänruukussa ja satoja, ehkä jopa tuhansia hyödyttömiä koriste-esineitä. "oli ihan pakko ostaa tuo posliinikissa, kun se sopii niin kivasti noiden verhojen väriin".
Muistinko jo mainita että verhot, matot, pyyhkeet yms tulevat muuttamaan väriään radikaalisti. Tulee kaikkia kivoja, kivoja pastellisävyjä. Pikkuhiljaa tuntuu siltä kuin asuisit jossain v***n sisustusohjelmassa. 

Hahaha. Nästan alltid då vi t.ex. går i Stockann, där på övre våningen, så om jag hittar någo kiva o säger typ: " oooooj, den här skulle passa jätte bra i hallen, skulle sååå villa ha den" Svaret Jens ger mig är: "Det är onödigt". O då blir man ju också irriterad, för klart det måste finnas sånt där extra i ett hem, det gör ju att det är hemtrevligt :D O jag säger ju om så mycket att jag vill ha, o då kan jag mena att det är fint, inte att jag ska köpa det. Så då är svaret: "Ganska dyrt". JAHA MEN JA BARA SAA LIKSOM ( ;D)

Kannattaa ostaa myös joku muovipussi missä säilytät partakonetta, dödöä ja hammasharjaa. Vessan kaappiin ne eivät tule enää mahtumaan, se on sanomattakin selvä. Vessa pursuaa mitä ihmeellisempiä purkkeja ja lotioneja. Lisäksi siellä haisee hiuslakka, hajuvesi ja outo vaniljatangontuoksuinen hajusaippua,jolla ei saa pestä käsiä. Ja ne wc-renkaan pissatipat.....

O här börja jag tänka på då vi flyttade in. Jag hade plockat upp alla mina produkter i glasskåpet i badrummet. Sen sku Jens fara o sätta in saker. Så öppnar han skåpet och står tyst där en stund. Sen säger han: "jaha.. Jag ser att du plockat  hit alla dina saker :DD Men hans saker rymdes ju nog o det är ju de som räknas ;)

Omat musiikkimieltymyksesi voit myös unohtaa, "en mä jaksa aina kuunnella tuollaista mörinää ja pauketta". Samoin urheilun seuraaminen televisiosta on mahdotonta koska sieltä tulee aina joku Sinkkuelämää tms. elämää suurempaa jota naisen on yksinkertaisesti pakko katsoa.

Alltså. Man behöver väl inte se precis varje sport som kommer på TV. Jens följer ju allt. O ibland ska det vara min tur :)
Älä vaan tee sitä virhettä että sijoitat tietokoneen makuuhuoneeseen sillä silloin sen käyttäminen iltakymmenen jälkeen on mahdotonta koska se pitää niin kauheaa hurinaa. Ja ne johdotkin ovat niin rumannäköisiä. Äläkä edes kuvittele ostavasi enää koskaan mitään kaiuttimia, stereoita tms. koska ne ovat niin rumia eivätkä ne sovi asunnon sisustukseen.

Hahahha. Om jag ska börja sova o Jens ännu vill vara på datorn. Så har jag nog många gånger sagt att om han inte kan fara någon annan stans för hans dator surrar. O dessutom är det också jätte störande då man trycker på tangenterna eller på musen!! :D O sladdar är fula!! Då vi har vår Tv på ett glasbord o bara hyllor. Så alla sladdar syns ju jätte bra. O jag har sagt till Jens att han måste göra något åt saken, man blir irriterad av att se på det.
Hyväksy se että television päällä on hajukynttilä. Itse asiassa niitä on lähes joka puolella asuntoa. Ne on niin kivoja mutta niitä ei saa polttaa koska sitten ei ole enää kivannäköisiä.

Haha, doftljus har jag inte ännu haft :D Men ibland har jag spara lite på ljusen, om jag vet att kompisar ska komma över. O om det skulle vara super fina ljus, så är det mycket möjligt att jag skulle spara på dem!
Kannattaa varautua myös siihen että rento kavereiden kanssa oleskeleminen asunnossasi on historiaa. Jos kaverit tulevat käymään siivotaan ja leivotaan koska nainen ei halua että ihmiset luulevat että teillä on sekaista. Lisäksi on mm pakko aina ostaa/leipoa jotain jos joku kaveri sattuu tulemaan "kylään".

Haha. Så klart man allti måste städa lite före någon kommer. Det är nog några gånger som Jens har sagt att hans kompis kommer till oss. Så har jag helt stress städa, o han förstår inte alls o spelar helt lugnt fifa. O då svarar jag att jag inte vill att alla ska prata att Ida o Jens har allti råddigt dom. Fast inte brukar vi ha heller, men vill inte ha någo exrtra famme :D o kanske nu inte Jens komppisar bryr sig, men jag gör juuu.
Kahvi juodaan sellaisista pirun pienistä kupeista joita joutuu vetämään joku 5-6 kpl että saat kahvihimosi tyydytettyä.Kahvipannu pitää myös pestä joka kerran jälkeen kun sitä on käytetty.

Jag vill att man alltid sköljer kaffekokaren då man tagit kaffet. O filtret ska bort. Jens brukar glömma det, o kan inte förstå det, då jag dessutom sagt det så många gånger. Antingen glömmer han båda, eller lämnar någondera. Sen sa han att då han är på väg till skolan o ut genom dörren, så hör han "Jeeeeeens, har du glömt något?" o då vet han att det är kaffekokaren o kommer in" sori sori sori" 
Kaverisi ovat muuten kaikki sinulle huonoa seuraa ja lisäksi suurin osa heistä on juoppoja luusereita naisesi mielestä. Voit unohtaa kumipitsan syömisen samalla kun katsot leffaa koska
A) se on niiiiin epätervellistä
B) olohuoneessa ei saa syödä ettei limenvärinen sohva likaannu
C) et halua enää katsoa leffoja koska ainoa vaihtoehto on romanttiset komediat. "en mä halua katsoa tuollaista väkivaltaa", lisäksi naisille on yksinkertaista mahdotonta keskittyä elokuvaan koska samalla pitää lakata kynnet, föönätä, meikata, kihartaa hiuksia jne. Saat vastata koko ajan kysymyksiin "Kuka tuo on" "siis kuka tuo on ja mitä se tekee, miksi se nyt noin tekee".

Haha. Jag säger ibland då Jens ser på någon action film att"huuuuj hur kan du se på det där, det är ju så mycket blod". O ja, jag frågar hela tiden dom där frågorna "varför far dom dit", " vem är hon den där", "varför gör dom så där". Då brukar han svara " jaa-a ja vet inte, har inte sitt filmen" :DD O brukar föreslå att vi dippar grönsaker i stället, för att det är så mycket hälsosammare och att det är bra för honom att äta sånt i stället för flåtiga chips ;)

Elokuvanautinto on pilalla koska kuulet samalla mitä Petra on tehnyt viikonloppuna ja miten hänen poikaystävänsä Sami on siihen suhtautunut. Voisit muuten syödä vähän enemmän noita kasviksia.

Ja blir helt "haloooo Jeeeens" om han inte svarar när jag berättar något medan vi ser på film, vilket jag ju typ alltid gör. O då han frågar: va sa du? Så svarar jag: "Man kan aldrig prata med dej då man ser på film, måst man sitta helt tyst" o han svara: " Ja men ja vill inte missa någo" Jag: -.- 
Et tule enää ikinä löytämään mitään tavaroitasi koska nainen sisustaa ne kerran viikossa eri paikkaan. Avaimien pitäisi olla Marimekon unikkokuvioisessa avainkaapissa mutta eihän niitä sieltä löydy koska tosiasiassa sinne mahtuu noin kolme avainta. Sen sijaan ne ovat eteisen lipastossa pienessä pahanhajuisessa peltipurkissa (löytyi kirppikseltä) jonka kantta on vaikea avata. Kaiken lisäksi se koko lipasto seilaa ympäri eteistä vaihtaen paikkaa joka viikko. Ja arvaat varmaan kuka sitä vanhaa painavaa lipastoa raijaa joka viikko paikasta toiseen.. koitas laittaa se tuonne kulmaan.. Ei, ei sovi tuon sammakkopatsaan kanssa yhteen, koitas kantaa se tuonne kulmaan... ei sitä sinne voi laittaa, tulee huono feng shui....Koitapas kantaa se tuonne..."

Haha, nå han brukar söka efter sina hörlurar o någo andra sladdar, för flyttar nog ibland på dem :D Men dom ska vara i korgen i vardagsrummet. Men möblerna har jag hållit på samma plats. Jens har ju de lyxigt ;)
Mitään elintarviketta ei voi pitää alkuperäisessä pakkauksessa vaan kaikki on sullottava pienen pieniin purkkeihin ja kippoihin jotka ovat epäkäytännöllisiä ja "tosi kivan näköisiä". Kaikki purkit ovat samanvärisiä ja ne on sijoitettu kaappeihin sellaisella logiikalla että kaapista on mahdoton löytää yhtään mitään. Varsinkaan kun purkkien sisältö vaihtuu kerran viikossa.

Nå sånt här har jag inte så mycket.. Men hatar att servera något direkt från påsen, man ska lägga upp allt fint i skålar :) 
Viikolla juomisen voit unohtaa, samoin sen että otat illalla pari kaljaa. "Pitääkö sun aina juoda.. Sulla on pian samanlainen kaljamaha kuin teidän isällä". Dokaaminen kavereiden kanssa asunnossasi vaihtuu "Kutsuihin" joissa on pelkästään pariskuntia, taustalla soi hiljaa Ricky Martin tai Ultra Bra ja pöydällä on lukematon valikoima erilaisia pikkusuolaisia. Muista käyttää lautasta ja lautasliinaa. Lisäksi siellä haisee ne v***n tuoksukynttilät.Hahahha. Jag skrattar så åt det här!! Sofie satt den på Facebook o det är ju så bra. :D Jag känner igen mig själv på så många punkter :D Hemskt då man läser det så här ju :DD

5 kommentarer:

  1. "Jeeeeens, har du glömt något?" :DDDDD Voi Ida :D denhä va nog bra och så sant

    SvaraRadera
  2. Haha, ja läst denhä igår o ja skratta nog nä ja läste de :D många saker va så sanna, men många va också helt hölynpölyn fö min del! ;)

    SvaraRadera
  3. Hahaha :DDD dehä va nog bra, läste de pånytt idag ordentligt... orka bara läsa igår några :D hahaha, stämmer ganska bra vissa ;D

    SvaraRadera